Anna Nicole Golf Academy 603 322 190

nicole(a)nicolegolf.cz

8 Říjen 2022

komentáře

0
 8 října, 2022
 0

Chyby, které hráči golfu často dělají nevědomky

O problematice nevypichování dírek po dopadu míče „pitch mark“, se mluví neustále. Hráči neumí správně vypíchnout pitch mark nebo to vůbec  nedělají a nechají tak poničeny green. Podívejme se tedy na několik věcí, které golfisté dělají často špatně.

 

Praporková tyč

Vypadá to jako triviální věc, vyndat praporkovou tyč z jamky. Ale není to tak úplně pravda.

Co hráči dělají: vyndávají vlajku tak, že poškodí hranu jamky. A když jí vracejí zpět, tak jí dostatečně nezasunou do spodní části a tyč se tak opírá o hranu jamky, kterou to díky tomu zničí.

Proto se snažte vždy vyndávat a zandávat vlaku opatrně a pečlivě.

Přečíst nyní  Jaké chyby dělají hráči nejčastěji na odpališti.

Jak vyndat míček z jamky

Přeci stačí sáhnout do jamky a rukou vyndat míček. Ano přesně tak by to mělo být. Ale mnoho hráčů nechává vlajku v jamce a vyndává míček rukou, tak že přitom poničí hranu jamky. Proto vždy při vytahování míčku vyndejte vlajku ven z jamky.

Vypichování pitch marku

Abyste správně vypíchli dírku po dopadu míče, je třeba si vzít týčko či vypichovátko a postupně kolem dírky zapíchnout a tlačit směrem do středu dírky. Dělejte to tak dlouho, dokud nebude dírka zacelená.

Pokud zatlačíte vypichovátko pod dírku a budete se snažit jamku vytlačit, tak zůstane na grýnu jizva bez trávy.

Přečíst nyní  Bývalý vítěz PGA Championship zhubnul více jak 14 kilogramů!

Vyseknutý drn

Vyseknutý drn není třeba vracet! To jste možná nečekali, že toto ode mne uslyšíte. Ale podívejte se na golfové autíčko a na zadní straně najdete krabici, ve které je směs písku, hlíny a travního semene. Touto směsí zasýpejte vyseknuté místo a následně lehce přišlápněte.

Pokud budete vyseknutý drn vracet, tak se ujistěte, že se hlína na vyseknutém drnu dotýká hlíny na dně vyseknutého místa a pořádně přišlápněte. Jinak se drn znovu již neuchytí.

Hrábě v písku

Pokud chcete uhrabat bunker, je třeba nejdříve použít plochou stranu, kterou srovnáte povrch od hlubokých stop a následně písek uhladíte stranou s trny. Mnoho hráčů také dělá chybu, že se snaží přistoupit k míčku tou nejkratší cestou. To je i přes různé vyvýšeniny a podobně. Pak zůstávají hluboké stopy a bortí se hrana bunkeru. Proto vždy raději přistupujte k míčku nejnižší částí pískové překážky i kdyby to nebyla nejkratší cesta k míčku.

Napsat komentář