Anna Nicole Golf Academy 603 322 190

nicole(a)nicolegolf.cz

Golfová pravidla: Zvednutí cizího míče při hře. Je to trestné?

13 Červenec 2020

komentáře

0
 13 července, 2020
 0

Golfová pravidla: Zvednutí cizího míče při hře. Je to trestné?

Paní Nováková chodí hrát každý týden se svými přáteli. A moc si to užívají. Ale paní Nováková má jeden takový zlozvyk.  Vždy se žene za prvním míčem, který vidí a rychle ho zvedá aby ho identifikovala. Strká si ho téměř pod nos, protože špatně vidí. Chce tak zabránit zahrání špatného míče.

S paní Novákovou, je určitě zábava hrát. Ale je to v pořádku, že vám cizí hráč zvedne míč?

Podle pravidla 7.4 můžete kvůli identifikaci míč zvednout. Ale je třeba nejdříve místo označit a následně míče zvednout k identifikaci. Navíc pokud je míč zašpiněný, je třeba ho očistit pouze tak aby bylo možné ho identifikovat.

Pokud míč nebyl označen, je třeba ho vrátit na původní místo. Ovšem díky tomu se hráč vystavuje riziku jedné trestné rány. Jelikož je to považováno za hru z nesprávného místa. Tedy nezapomínejte než zvednete jakýkoli míč, ho označit.

Image by Josef Pichler from Pixabay

Přečíst nyní  GolfBowling – Trénujte patování doma zábavnou formou
golfové slevy

Napsat komentář