Anna Nicole Golf Academy 603 322 190

nicole(a)nicolegolf.cz

15 Říjen 2021

komentáře

0
 15 října, 2021
 0

Jak si užít pro-am na maximum!

Asi většina z vás se již setkala s výrazem pro-am. Tedy turnajem, kde vedle sebe hrají amatéři a profesionálové. Většinou se jedná o 1+1 či 1+3. Hrají tak jeden profesionál a jeden nebo tři amatéři. Je možné hrát několik variant turnaje. Texas scramble, kdy hrají všichni hráči z jednoho místa při každém úderu a výsledky se pohybují hluboko pod parem. Další variantou jsou stablefordové body, které se sčítají u jednoho profesionála a jednoho amatéra. Můžete hrát také best ball, kdy se počítá lepší výsledek dvojice, či hrajete každý na rány a následně se výsledek sečte. Ale ať už hrajete jakoukoli variantu, je dobré si pro-am dostatečně užít a využít všeho, co vám může tento způsob hry do vaší hry přinést.

Pozorujte profesionála

Je dobré když dobře pozorujete profesionála, jak se na hřišti pohybuje a jak hraje. Jde o taktiku hry a také o druh úderů, které profesionál hraje. Nebojte se zeptat, proč daný úder profesionál zahrál tak, jak ho zahrál a snažte si to přirovnat ke svému golfu.

Zeptejte se na radu

Pro-am turnaj je ideální příležitostí pro otázky a odpovědi. Nebojte se říci si o radu. Nejen o technice, ale také jak jsme již říkali, o taktice hry. Profesionál je tam proto, aby vám případně pomohl a poradil, jak jen je to na hřišti možné

Historky z golfu

Je velice zajímavé poslouchat historky, které má profesionální golfista z vlastních turnajů. Z toho se můžete hodně naučit, ale také dozvědět něco o tom,jak to u profesionálů chodí.

Inspirujte se pitným a stravovacím režimem

Je dobré sledovat, jak se profesionál na hřišti stravuje a jak probíhá jeho pitný režim. Mnoho amatérských golfistů zapomíná, že je důležité na golfu jíst a pít. Proto se pak snižuje jejich koncentrace a mnohdy se i zhorší výsledky během hry.

Přečíst nyní  Tipy na zimní golf

Sledujte, co si profesionál zapisuje

Dobré je sledovat, co si do skórkarty či do birdie karty profesionál zapisuje. Jde většinou o statistiku, jaký úder odehrál a přesně si vše zapisuje pro následující kola. Díky tomu, má naprostý přehled o tom jak hrál a jak má hřiště příště hrát. Mnohdy si profesionálové mapují hřiště právě při pro-amu a tak je dobré se to od nich naučit.

Comments are closed.