Anna Nicole Golf Academy 603 322 190

nicole(a)nicolegolf.cz

Čtyři rady jak dosáhnout dobrých výsledků ve velké nadmořské výšce

23 Únor 2020

komentáře

0
 23 února, 2020
 0

Čtyři rady jak dosáhnout dobrých výsledků ve velké nadmořské výšce

V našich končinách není tak důležitá otázka nadmořské výšky, ale pokud pojedete třeba do Itálie na hřiště v  Cervinii či Švýcarska na Grand Sur Sierre, je třeba si uvědomit, že hra bude úplně jiná než u nás či u moře.

Ve výškách nad 1500 metrů nad mořem totiž míče létají mnohem dál a dokonce rovněji. Stejně tomu je například na turnaji WGC-Mexico, který se hraje v nadmořské výšce 2000 metrů.

  1. Trochu matematiky

Je třeba počítat s tím, že čím jste výše, tak tím dál letí váš míč. Odborníci přepočítali metry letu míčku v různých nadmořských výškách a vyšlo jim, že s každými 300 metry jde o zhruba 1,2 procenta. Tedy pokud se budete nacházet ve výšce 1500 metrů, musíte počítat s 6%, o které míček dolétne dál oproti nulové nadmořské výšce. Tedy u klasické 100 metrové rány u moře poletí míček ve výšce 1500 metrů nad mořem zhruba 106 metrů.

  1. Hrajte rovné rány

Vzhledem k tomu, že vzduch je ve vyšší nadmořské výšce řidší, tak i rotace míčku bude menší. Tedy k vaší radosti míč poletí rovněji. Ale tím pádem bude mnohem obtížnější ho úmyslně zatočit. Snažte se tedy hrát tak abyste nemuseli hrát točené rány.

  1. Důležitá je trajektorie

Vzhledem k tomu, že vyšší nadmořská výška umožňuje zahrát dál, je třeba míč dostat více do vzduchu. Jelikož při klasickém úderu míč letí nízko a daleko, tak se i o mnoho více odkutálí. Proto hrajte míčky výš než normálně více od levé nohy, aby vám míč po dopadu nikam neujel.

  1. Nízká wedge je základ

Jelikož míče létají v nadmořské výšce dále, je obtížnější kontrolovat kratší údery do 80 metrů. Proto se snažte hrát příhry do grýnu nízké, abyste byli schopni kontrolovat lépe vzdálenost.

Přečíst nyní  Lepší patování díky AimPoint? 30 vteřinový kurz

Image by David Mark from Pixabay

Napsat komentář