Anna Nicole Golf Academy 603 322 190

nicole(a)nicolegolf.cz

19 Září 2019

komentáře

Off
 19 září, 2019
 Off

Základní lekce: Chipping vol.2

Základní technika čipování není úplně jednoduchá, ale s jednoduchou pomůckou pomocí vlastních holí si můžete nácvik čipu velice jednoduše ulehčit.

Na začátek vám stačí tři hole, které položíte na zem viz obrázek 1. Jedna hůl míří směrem na cíl aby jste se lépe orientovali. Druhá hůl míří od směrové hole zhruba 20 stupňů vlevo od cíle a naznačuje nám otevření postoje. Třetí hůl nám ukazuje pozici míče. Ta by z pohledu hráče měla být někde zhruba uprostřed postoje pro začátek.

Postoj by měl být stejný jako u klasické dlouhé rány s tím rozdílem, že ramena míří směrem na cíl viz. Obrázek 2. Kdežto boky směřují lehce vlevo podle hole, která míří vlevo od cíle. Špičky nohou mají také trošku jiné postavení nežli u klasické rány. Pravá špička je kolmo na cílovou hůl a levá špička míří na hůl naznačující postoj.

Přeneste posunem kolen směrem do leva vánu na levou špičku, asi 65% a ujistěte se, že hůl založená za míčkem směřuje na levé rameno. Tím docílíte předsazení zápěstí vůči míčku na zemi.

Do nápřahu se snažte držet ruce rovně viz obrázek 4 a nepokrčovat do nápřahu pravou ruku. Ohledně zápěstí, které jak mnozí tvrdí, že by mělo být pevné můžete trošku experimentovat. Pokud zápěstí zůstane pevné míč se vznese do střední výšky. Pokud lehce zápěstí zalomíte, tak míč poletí o trochu výš a bude mít více zpětné rotace. Tedy stačí si pamatovat „u čipovaní není nutnost držet zápěstí naprosto prvné!“

Plynulým pohybem, kdy hůl lehce zrychluje do míče zahájíte úder tak aby jste do míče nezpomalovali. Míč udeřte směrem do země jako byste chtěli míček zahrát při zemi. Zakončení by mělo vypadat viz. Obrázek 5, kdy přenesete při prošvihu více váhy do levé nohy cca 75% a hůl zůstane na konci pohybu mířit do vašeho levého ramene viz. Obrázek 5

Přečíst nyní  #1 Golfové mýty a legendy. Golfová technika

Pokud si nevíte rady jak správně čipovat, ráda vám osobně poradím na jedné z mých lekcí.

Comments are closed.